Loading...
Livsmedelsindustri2018-12-04T09:36:34+00:00

Effektiva robotceller till livsmedelsindustrin

Evomatic AB är en komplett leverantör av robotlösningar. Vi har funnits sedan 1998 och är idag ett 50-tal medarbetare i Karlshamn som är helt inriktade på att ge våra kunder möjlighet att utvecklas, bli effektivare och mer konkurrenskraftiga. Vi arbetar över hela landet med företag inom så skilda branscher som auto­motive, livsmedelsindustri, generell industri och ­engineering. En sak har våra ­kunder gemensamt – de har behov av en erfaren ­specialist inom automationsteknik. Vi levererar nyckelfärdiga utrustningar och ansvarar för konstruktion, programmering, installation, driftservice och eftermarknad. Oavsett vad ditt företag har för behov inom plockning, packning och palletering – så har vi tekniken och kompetensen för att konstruera pålitliga robotceller som ger ett effektivt ­produktionsflöde i din verksamhet.

Plockning

Flexpickers med integrerad vision för höga ­plockhastigheter. Dessa celler är mycket väl lämpade för hantering och förpackning av livsmedel och andra högvolymsprodukter. För att nå höga takter kan flera flexpickers byggas samman till ett komplett system.

Packning

Packning av produkter i emballage görs mestadels med mindre och kostnadseffektiva robotar. Dessa klarar en relativt hög hanteringstakt, och det är också möjligt att hantera flera olika produkter med hjälp av kombinationsgripdon. Cellerna kan kundanpassas i flera olika konfigurationer.

Palletering

För palletering av emballerade produkter har vi flera alternativ av standardceller. Här finns allt från halvautomatiska med manuell laddning av pall till helautomatiska med bansystem och pallmagasin för ett kontinuerligt produktionsflöde. Gemensamt för dessa är hög tillgänglighet och kostnadseffektivitet.

System

Genom att kombinera flera av våra standardceller kan vi bygga optimala system och konstruera intressanta koncept som även kan innehålla specialmaskiner från våra partners och andra leverantörer. I sådana projekt fungerar Evomatic som totalleverantör, vilket ger dig en tydlig samarbetspartner.

Filmer

Kunder