Loading...
Generell industri2018-12-03T17:16:14+00:00

Effektiva robotceller till generell industri

Evomatic AB är en komplett leverantör av robotlösningar. Vi har funnits sedan 1998 och är idag ett 50-tal medarbetare i Karlshamn som är helt ­inriktade på att ge våra kunder möjlighet att utvecklas, bli effektivare och mer konkurrenskraftiga. Vi arbetar över hela landet med företag inom så skilda branscher som auto­motive, livsmedelsindustri, generell industri och ­engineering. En sak har våra ­kunder gemensamt – de har behov av en erfaren ­specialist inom automationsteknik. Vi levererar nyckelfärdiga utrustningar och ansvarar för konstruktion, programmering, installation, driftservice och eftermarknad. Oavsett vad ditt företag har för behov inom montering, packning och system – så har vi tekniken och kompetensen för att konstruera pålitliga robotceller som ger ett effektivt ­produktionsflöde i din verksamhet.

Montering

Robot baserad montering med hjälp av integrerad vision. Olika typer av matarenheter används beroende av detalj. Komplexa gripdon tillverkas snabbt med 3D teknik.

Maskinbetjäning

Maskinbetjäning med hjälp av robot möjliggör en snabb och effektiv matning av detaljer till olika utrustningar. Roboten plockar från fasta fixturer eller från inmatningsband med visionteknik. Möjlighet till automatiskt verktygsbyte öppnar upp för flexibla celler som kan hantera flera olika typer av detaljer.

Hantering

För hantering och även palletering av emballerade produkter har vi flera alternativ av standardceller. Här finns allt från halvautomatiska med manuell laddning av pall till helautomatiska med bansystem och pallmagasin för ett kontinuerligt produktionsflöde. Gemensamt för dessa är hög tillgänglighet och kostnadseffektivitet.

System

Genom att kombinera flera av våra standardceller kan vi bygga optimala system och konstruera intressanta koncept som även kan innehålla specialmaskiner från våra partners och andra leverantörer. I sådana projekt fungerar Evomatic som totalleverantör, vilket ger dig en tydlig samarbetspartner.

Filmer

Kunder